dimarts, 23 de setembre del 2014

Cervesa trapista o trapenques

Són cerveses elaborades com les d'abadia, però reben aquest nom per ser elaborades en monestirs trapencs. En l'actualitat n'hi ha 11 de les quals 6 a Bèlgica, 2 als Països Baixos, 1 a Austria, 1 als Estats Units i 1 a França


Cerveses de Chimay
Característiques

La principal és el seu aspecte tèrbol, de molta alta fermentació (la de més alta graduació té 11'3º) i han de ser elaborades seguint els estrictes criteris de l'Associació Trapista Internacional la qual els concedeix el logo "Authentic trappist product".





Història

El monestir Cistercennc de La Trappe a França és el monestir on té l'origen l'Ordre Cistercenc de l'Estricta Observança, els principals promotors de la cervesa trapista. Però anem a pams que no sempre la cosa va ser així. Vers l'any 1665 l'abat de La Trappe va arribar a la conclusió que els monjos s'havien tornat liberals, així que va introduir noves regles estrictes, entre elles que únicament es podia beure aigua, ospa! Sort que aquesta norma no va desanimar als monjos i aquests van continuar fabricant cervesa si més no per vendre a la població.
Abadia de Nôtre-Dame a Scourmont







Entrada a la cerveseria reservat als monjos







Les cerveses trapenques

Bières de Chymai; Brasserie d'Orval; Brasserie de Rochefort; Brouwerij der Trappisten van Westmalle; Brouwerij Westvleteren; Brouwerij der Sint-Benedictusabdij de Achelse Kluis; Brouwerij de Koningshoeven; Bière du Mont de Chats; Stift Engelszell; St. Joseph's Abbey; Abdij Maria Toevlucht



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada